torstai 18. elokuuta 2011

Huichol - Intiaanien Voimataulu (Part 2)


Näitä seuraavia Voimatauluja tein sitten kotona; sovelsin Intiaanien kuvioita omiin kuvioihini. Huicholit rakastavat kirkkaita värejä; kirkkaan punaista, keltaista, sininistä, vihreää, mustaa, valkoista, turkoosia, pinkkiä, oranssia, violettia jne.


Voimataulut ovat halkaisijaltaan 10-11cm.

Intiaanitaiteilijat eivät suunnittele töitään etukäteen, vaan he etenevät spontaanisti mielikuvituksen ja intuition, sisäisen äänen voimalla.
Tekniikasta sen verran, että kuviot täytetään eri värisillä langoilla mahdollisimman tiiviisti siten, että langat ovat toisissaan kiinni eikä mehiläisvahaa näy. Yleensä maalaus aloitetaan keskimmäisestä kuviosta, koska vahalla on taipumus levitä. Langan pitää olla tiukasti kierretty, ettei aukea helposti.

Ja tässä sitten se lupaamani keskeneräinen hieman kookkaampi Voimatauluni, jota aloitin tekemään 10 vuotta sitten. Hieman pölyä näyttää olevan lankojen päällä, osa täytyy varmastikin uusia...katsotaan nyt mitä saan aikaan. Olen tehnyt nyt tuota oikeaa puolta, työ oli suunnilleen puoliväliin tehty.
Voimataulun nimi on "Sikwi" eli Lintu. Kuvion koko on 17x20 cm.

Tässä vielä pari kuvaa erilaisista malleista, joita voi kopioida sellaisenaan tai soveltaa omiin malleihin.

5 kommenttia:

 1. Kiva, että laitoit tauluista kuvia, sillä jäin edellisen postauksen yhteydessä miettimään, miltä ne näyttävät. Nyt tiedän - hienoilta! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Jenni. Ei aina tarvita kalliita materiaaleja kauniiseen käsityöhön. Taidanpa jatkaa langoilla ja mehiläisvahalla. Saahan niistä korunkin! Kun tuo hopea on niin kallista nykyään...Olen aina ollut kiinnostunut Intiaanikulttuureista ja varsinkin heidän käsityöperinteistään........

  VastaaPoista
 3. Kiitokset Jennille ja Anonyymille. Näitä voimatauluja on todella hauska tehdä välillä, voimatauluissa värit ja kuviot puhuvat omaa tarinaansa.

  VastaaPoista
 4. Olet monipuolisesti lahjakas kädentaitaja!
  terveisin Ulriikka

  VastaaPoista