tiistai 17. toukokuuta 2011

Pirok 15.5.2011

Olin Pirokin järjestämässä kissanäyttelyssä Pirkkahallissa. Mukanani oli lilakilpikonna Sarah Nita. Sain sen mitä olin tullut hakemaankin, eli sertin EX1 CAC. Nita esiintyi rauhallisesti, tosin tuomarilla hieman jännitti. Tuomari oli tanskalainen Lone Lund, joka kehui Nitan turkin väritystä ja silkkisyyttä, silmien hyvää asentoa ja Nitan hyvää bodyn lihaksikkuutta ja kiinteyttä. Voiton vei Nitasta kokeneempi ja monessa näyttelyissä käynyt lilakilpikonna naaras.

6 kommenttia:

 1. Taitaa Nita jo nauttia näistä näyttelyriennoista, mikäs siinä, kun tietää oikeastaan olevansa kaunein kaikista! Niin se vain on:)

  VastaaPoista
 2. Hei Maija ja kiitos kommentista. Kyllä minunkin mielestä Nita on maailman kaunein lilakilppari burma. Harmi vain ettei tuomari ollut samaa mieltä. Mutta mitäs heistä välitettäisiin, Nita on ulkonäkönsä lisäksi myös erittäin hyväluontoinen, kiltti ja persoonallinen kissa. Nitan voi aina ottaa syliin ja paijata...

  VastaaPoista
 3. Kiitos myös Peikolle kommentista!

  VastaaPoista
 4. Miten kissa/kissat käyttäytyvät näyttelyssä?
  kyselee Ulla utelias

  VastaaPoista
 5. Kiitos Ullalle kommentista. Jos jaksaa käydä kissan/kissojen kanssa useasti näyttelyissä, niin yleensä kissat eivät ole tästä moksiskaan, eli tottuvat näyttelyn hälyihin ja vieraisiin ääniin. Kissan häkin katolla on aina oltava verhosuojus, etteivät valot häikäise ja ettei kissa tunne itseään turvattomaksi. Yleensä häkeissä on vain yleisön puoli verhoton, ts. muut seinät ovat suojattu verhoilla. Eli näihin verhoasioihin kannattaa kiinnittää huomiota.
  Jos kissa käytetään harvoin näyttelyissä, niin saattaa olla, että kissa pelkää jo häkissä ja tuomarinpöydällä saattaa sähistä. Ja kissaa hermostuttavat oudot hajut, muiden kissojen ääntely ja yleinen meteli. On saatavilla erilaisia rauhoittavia suihkeita, joita voi suihkauttaa häkkiin; toisiin ne vaikuttavat, toisiin taas ei.

  Nita on käynyt todella harvoin näyttelyissä, mutta mielestäni käyttäytyi aika rauhallisesti. Arvostelussa hieman jännitti, mutta sähinöitä ei kuulunut.

  Parastahan olisi sekä kissan että kasvattajan/omistajan kannalta, että kissa tottuisi jo pennusta näyttelytouhuihin. Se taas riippuu omistajasta, miten tärkeänä näyttelyjä itse pitää.

  VastaaPoista