perjantai 26. huhtikuuta 2013

Muutamia uusia töppösiä...

Olen lainannut kirjastosta (ja uusinut uudelleen ja uudelleen) Kyllikki Mitrosen kirjaa SUKKASILLAAN. Siitä olen saanut mainiot ohjeet juuri hyvän kantapään tekemiseen. Siinä kerrotaan myös hyvin perusteellisesti miten sukka neulotaan alkaen langan ja puikkojen valinnasta. Kantapääohjeiden lisäksi siellä neuvotaan myös erilaisten kärkikavennusten tekoa. Suosittelen kaikille sukkien neulojille tätä kirjaa lämpimästi.


Tyttäreni sai nämä raitasukat lahjaksi. Suunnittelin nämä itse. Lankana on 100%  villaista Pirkkalankaa sekä raidoissa Maija lankaa 85% villaa, 15% polyamidia, puikot nro 3.



Burmankissamme Nitakin taisi ihastua näihin sukkiin.....



Pitsivarsiset sukat: varsissa käytin valkoista Janne lankaa, 85%villaa ja 15% polyamidia. Pohjassa on kahden langan yhdistelmää; harmaata Hjerte Alpaca 100% Alpakan villaa ja lilaa Maija lankaa. Neuloin valkoiseen kärkiosaan koristeeksi yhden neulekerran pitsiä ennen kavennusta. Neuloin puikoilla nro 3,5.





Kirjoitin helmikuussa kirjoneuleen tekemisen vaikeudesta. Noh, sain kuitenkin tehtyä nämä PÄÄSIÄISSUKAT. Ohjeessa olevan keltaisen narsissin tilalle neuloin keltaisella langalla paksun raidan. Nämäkin tein Maija langasta, 85% villaa, 15% polyamidia, puikot nro 3.


2 kommenttia:

  1. Oi miten ihanat pääsiäissukat! Noita voi pitää vaikka vappuna ja juhannuksenakin

    VastaaPoista
  2. Kiitos Penny kommentistasi. Sukat ovat minustakin mukavat. Näemmä olen hurahtanut nyt neulomiseen, ja korujen väkrääminen on jäänyt todella vähäiseksi. Mutta aika aikaansa kutakin, kaipa se koruilukin jossain vaiheessa taas alkaa. Mutta neulominen on kyllä niiiiin rentouttavaa ja mukavaa....

    VastaaPoista