maanantai 25. heinäkuuta 2011

Lahjakorut

Kuten viime viikolla lupasin, esittelen nyt lahjakorut, jotka lähtivät siskolleni Saksanmaalle.
Rannekoru MAYA


Korussa on muinaisketjua, keskiosan ketjun olen suunnitellut itse. Keskiosan kivet ovat AA Purple Cubic Zirconia 8mm Flat Briolettes, eli hennon liilan värisiä Cubic Zirkoni brioletteja. Lukkona on kätevä hopeinen magneettilukko.

Tässä lähikuvaa Zirkoneista sekä kirjasta, jota silloin olin lukemassa, eli Katarina Wennstamin Tahra. Kirja kertoo ihmiskaupasta, seksiriippuvuudesta, ja siitä kuinka hienoinkaan luksuskoti ei täytä sydämen tyhjyyttä. Erään avioparin tarina petoksista, valheista, riippuvuuksista...Todella mielenkiintoinen ja koskettavakin tarina. Pidän hyvistä rikosromaaneista, tämä ei ehkä kuitenkaan yltänyt huippukokemuksiin.


Korvakorut MAYA

Korvakoruissa on samoja Zirkoneita kuin rannekorussakin, sekä viistehiottuja vuorikristalleja ja tansaniitteja. Kivien välissä on litteät sterlinghopeahelmet.


Kaulakoru WORKING LADY

Tein hänelle vielä ns. työasuun sopivaksi mustavalkoisen kaulakorun. Korussa on Onyx-kiviä ja makeanvedenhelmiä. Kivien välissä on 0.8mm hopealangasta taottuja "kiemuroita". Koru on hyvin kevyt ja siro.

Korun kuvan rekvisiittana oleva kirja on säveltäjä Eero Hämeenniemen "Missä sade leikkii". Kirja on matka Intiaan, sen ihmisiin, makuihin, muistoihin ja musiikkiin. Se keskittyy enimmäkseen Etelä-Intian Tamileihin, mutta valaisee intialaista kulttuuria laajemminkin.
Katkelma kirjasta: "Olin kerran käymässä ystäväni Krishnamurtin kotona. Nuori mies oli itse ulkomailla. Kyselin kuulumisia, ja Krishnamurtin isä kertoi hymyssä suin, että hänen poikansa oli menossa naimisiin. "Krishnamurti on varmaan hyvin iloinen", huudahdin innoissani. "Ei Krishnamurti vielä tiedä häistään", myhäili isä. "Se on yllätys".
Jaaha, toimiskohon tämä täällä meillä Suomessa?......

4 kommenttia:

 1. Kyllä siskon kelpaa:-) Hauska tuo mustavalkoinen rannekoru ja toinen rannekoru on myös upea!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Helinä kommentista. Sain tänään viestiä, että hyvin kelpaavat....Tuo mustavalkoinen on muuten kaulakoru...

  VastaaPoista
 3. Kauniita kummatkin. Brioletit olvat biib hienostuneita. Alemman korun MV- helmet on hauskasti vain helmen toisella puolella.

  VastaaPoista
 4. Joskus kuvasuhteet tekevät tepposet! No mutta kaunis kaulakoru joka tapauksessa:-)

  VastaaPoista