perjantai 17. syyskuuta 2010

Smaragdeja?

Rannekoru "Emerald""Smaragdi on silikaattimineraali beryllin värimuunnos. Se on jalokivi ja sitä käytetään korukivenä. Smaragdin vihreä väri aiheutuu pienestä määrästä kromia ja joskus vanadiinia. Sen nimi on peräisin latinan sanasta "smaragdus", joka puolestaan tulee kreikan sanasta "smaragdos". Arvokkaimpien smaragdien väri on puhtaan ruohon vihreä, mutta täysin puhtaat ja virheettömät smaragdit ovat harvinaisia. Oikean värinen sulkeumiakin täynnä oleva kivi on arvokkaampi kuin puhdas mutta haalea kivi:" Tämä on lainaus Wikipediasta.
Suurimmat smaragdi esiintymät ovat nykyisin Etelä-Amerikassa Kolumbiassa.

Minä tein "Emerald" rannekorun 3x2mm:n fasetoiduista smaragdi-rondelleista. Rondellit olivat selvästi tavallisia kiviä kalliimpia, mutta eivät liian kalliita. Kelläpäs koruharrastajalla olisi varaa ostella huiman hintaisia smaragdeja. Toinen materiaali on sileä, pyöreä ja kaunis granaattikivi. Muut osat sterlinghopeaa, lukko on laadukas Hill-Tribe hopealukko.

Kivasti pikkukivet "helisevät" ja liikkuvat edestakaisin ranteessa. Rannekorun tekeminen vaati tarkkaa silmää ja paljon valoa: käytin pikkuruisiin smaragdeihin 0.4 millistä hopealankaa. Luuppi olisi oiva apuvälinen tällaisiin pikkutarkkoihin töihin, mutta eipähän vielä ole tullut hankituksi.
Tämä koru menee ystävälleni, joka toivoi vihertävänsävyistä korua. Toivottavasti tämä häntä miellyttää.

2 kommenttia:

  1. Ensimmäinen asia mitä tuli mieleeni on hedelmäinen!
    Kevyt ja kaunis.

    VastaaPoista
  2. Emerald on i h a n a.
    terveisin Ulriikka

    VastaaPoista