keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Lisää neuleita ja virkkauksia...

tulossa huhtikuun puolella....tällä hetkellä virkkaan kolmea eri työtä ja neulon yhtä, siis kutakin vähän kerrallaan...
Olen havainnut tämän hyväksi tavaksi; kun tekee monta yhtä aikaa, ei ehdi pitkästyä. Nimittäin neulonta/virkkaus on suhteellisen hidasta puuhaa, tuote ei synny tosta vaan muutamassa tunnissa, kuten esim. koru ehkä saattaa syntyä.

Neulomalla höyhenenkevyttä....



Pitsineuletta on tässä höyhenenkevyessä huivissa. Lanka on Schoppel Wollen Merino Lace lankaa, jossa Mohairia 20%, merinovillaa 57% ja Polyamidia 23%. Huivista sain ilmavan neulomalla sen isoilla puikoilla 5.5. Reunoissa on koristevirkkaukset.


Neuleella on pituutta 150cm ja leveyttä 15cm ja tätä aion pitää sitten, kun talvipalttoota ei enää tarvita.

Kaulahuivi kuin vastasatanut lumi...



Kaulahuivin neuloin hyväksi havaitsemastanai Rosarioksen PopCorn maissilangasta, pituus n. 170cm ja leveys 15cm, puikot 5.5. Ostin pitkät bambusta tehdyt puikot, joilla on tosi hyvä neuloa, eivät liukastele kuten metallipuikot.
Reunoissa on koristevirkkaukset.

Tätä olenkin pitänyt ahkerasti kun noista pakkasista selvittiin. Sopivan kevyt mutta kuitenkin lämmittävä kevätsäille.

Kaulahuivi virkkaamalla

Pitsivirkkauksella syntyi tällainen juttu kaulalle keväiseen säähän...


Huivi on 10cm leveä ja n. 140cm pitkä. Lankana käytin ihanan pehmoista Rosarioksen Pop Corn lankaa, 100% maissia. Koukku 3.5.

torstai 1. maaliskuuta 2012

Lämpimiä käsitöitä....

Pakkasista oli jotain "hyötyä"? No se, että löysin uudelleen neulomisen. (Olen kotoisin Itä-Suomesta, ja siellä puikoilla neulotaan, kangaspuilla kudotaan ja koukulla virkataan. Tampereella ihmiset näyttävät "kutovan puikoilla"!)

En omistanut kunnollista myssyä, joten tuumasta toimeen, aloin neuloa sellaista. Langat löytyivät sopivasti oman kaupunginosani lankaliikkeestä "Lankamaailma". Sallinette tämän liikkeen mainoksen..


Tämä kaulaliina on pitkähkö, leveä ja erittäin lämmin. Kaulaliinan tein Bris langasta, joka on 50% soijaa ja 50% villaa. Erittäin pehmeää lankaa ja tuntuu ihanalta kaulalla, mutta neulottavuus hieman haasteellista. Hapsujen tilalle virkkasin pikku kukkaset, joita koristaa kirkkaat svarowskin helmet. Palmikot koristavat liinaa.

Myssyt samasta Bris langasta.

Neulominen on kivaa! Lainasin kirjastosta suuren määrän erilaisia kuunnelmia, joita puikkojen viuhuessa on mukava kuunnella.
**Lisää lämpimiä neulomuksia tulossa blogiin, kunhan saan kuvattua.

Kuningasta korviin...

Teen aika vähän korvakoruja. Itse pidän vain harvoin korvakoruja. Sen sijaan rannekorut ovat aina MOLEMMISSA ranteissani.
Laareissani on muutamia aarteita; kauniita viistehiottuja briolettikiviä. Vielä moneen korvakoruihin brioletteja on, mutta nämä kauniit ja pulleat ruusukvartsibrioletit puhuttelivat minua nyt.


Briolettien myyntinimi: AAA Rose Quartz Double Concave 9x12mm Briolette Beads.
Eli brioletit ovat erittäin laadukkaat. Hionta on ensiluokkaista.


Kuningasketjun palan tein 0.8mm hopealenkeistä (AR 3), joten ketjusta tuli siroa.

Korvakorut voin myydä halukkaalle. En ole vielä ehtinyt itse niitä pitää.

Saunojia....

Meidän saunamme uusittiin kokonaan, seinät, lauteet, valot, ovi ja kiuas vaihdettiin. Kyllä nyt kelpaa paeta talven kylmyyttä uuden saunan lämpimään. Myös kissat havaitsivat paikan erittäin mukavaksi....


Elli ja Nitahan ne siinä lötköttelevät, kun mukava lämpö alkaa levitä ympärille.

Mustaa, valkoista ja nahkaa

Näistä väreistä ja mm.nahasta syntyi koru, jota olen paljon pitänyt.


Rannekorussa on valkoinen viistehiottu lumikvartsibrioletti, pyöreä mattapintainen onyxkivi, hopeaa ja ohutta nahkanauhaa.
Ketjuosan rakensin pala palalta käyttäen kolmea erilaista hopealenkkiä.


Korussa on erittäin kaunis hopeinen lukko. Brioletti ja musta onyx heiluvat vapaasti puolelta toiselle korun ollessa ranteessa.