maanantai 26. joulukuuta 2011

Joulutunnelmia

Niin, joulu 2011 on nyt muistoissa, tässä muutamia jouluaaton kuvia.
Elli kissa hyppäsi lahjakassiin...


Ronja kissa on meillä tilapäishoidossa, Ronja (Birginella`s Aleshanee) on muuten Nitan siskokissa. Ronja on suklaakilpikonna burma.
Nita rapsutushoidossa...
Jouluenkelit toivottavat Rauhallista Joulua!

Dreams-korvikset

Tein pitkästä aikaa korvikset. Olen hillonnut näitä kauniita viistehiottuja ametriinipalleroita. Mukavasti lieriömäiset makeanvedenhelmet ja tummanlilat riisinmuotoiset mav.helmet kivien parina.


Ametriinit ovat todella kauniit, luultavasti ne ovat laatua AAA. En kuitenkaan löytänyt myyntilappua, joten arvelen vain. Mutta hionta on ensiluokkaista.

torstai 15. joulukuuta 2011

Meillä odotetaan...

Meillä odotetaan ensiksikin joulua ja hieman pakkasempaa säätä. Vaikka en ole "kunnon jouluihminen", niin silti odotan perheemme yhdessäoloa ja kokoontumista jouluaaton herkulliselle aterialle.

Nita katselee mielellään lämpimän patterin vieressä tapahtumia ulkona.

torstai 8. joulukuuta 2011

Hieman juhlavampaa...."Juhlitaanko?"

Kuten tuossa edellä kerroin, korujen suhteen tämä syksy on ollut todella onneton. Kun sain inspiksen myötä valmiiksi tuon "Lunta kaipaavan korun", niin halusinpa tehdä toisenkin kaulakorun, hieman juhlavamman. Minulla on jkv. mav.helmiä laareissani, piti vain löytää sopivaa seuraa noille ihastuttavan muotoisille valkoisille mav.helmille.
Kaulakoru "Juhlitaanko?"



Valitsin TUMMANVIHREITÄ mav.nugetti helmiä valkoisten pariksi. Laitoin korun etuosaan keshi-mav.helmien keskelle muutamia näistä tummista. Korussa on pikkuruisten hopeisten putkihelmien välissä tummanvihreä/valkoinen mav.helmipari. Yläosassa on lyhyehköjä kaarevia hopeisia putkihelmiä.



Mutta onnetonta on se, että kuvissa ei näy ollenkaan tämän korun helmien säihke, ei erotu tummanvihreiden mav.helmien väri, enkä osannut kuvata korua siten, että kokonaisuus näkyisi. Tämä koru on edukseen kaulalla, iholla. Pidän tämän korun yksityiskohdista ja yksinkertaisuudesta.

Rannekoru "Juhlitaanko?"
Syntyi myös tämä rannekoru, jota voi pitää edellisen kaulakorun kanssa, taikka sitten ilman kaulakorua.


Rannekorussa on samoja materiaaleja kuin kaulakorussakin; tummanvihreät mav.helminugetit ovat valkoisten keshi-mav.helmien keskellä. Jokaisen helmen välissä on monikulmio hopeahelmi ja pieni pätkä valmista hopeaketjua. Ketjunpätkäset liikkuvat vapaasti kun koru on ranteessa. Lukkona on kaunis pyöreä ja kaiverrettu magneettilukko.

Valkoinen hurmaa edelleen....

Pitkä tauko takana. Ei korun korua, ei inspiksiä, vain mustaa syksyä. En pidä pimeydestä, syksystä, räntäsateesta enkä oikein lumestakaan. Kunpa jaksaisi tämän pitkän pimeän yli.
Yllättäen kaivellessani korulaarejani, inspis iskikin, ihan yllättäen. Sivelin käsissäni kauniita monenmuotoisia keshi-makeanvedenhelmiä. Mikään muu väri ei miellyttänyt kuin valkoinen...
Kaulakoru "Lumen kaipuu" (=kaipaanko todella lunta?)

Kaulakorussa on isohkoja korallihelmiä (4 kpl) ja siroja keshi-mav.helmiä, kaarevia hopeisia putkihelmiä ja muutaman millin mittaisia suoria hopeaputkia. Korun tein vaijeriin.


Koru on todella siro ja kevyt, sopii hyvin piristämään arkikoruna tummia neuleita yms. Tämä koru haaveilee valkoisesta (vähälumisesta!) talvesta ja pikkupakkasista mustan maan ja räntäsateiden sijaan.