torstai 3. helmikuuta 2011

Rubiininkevyttä... (eli etana?)

Miksihän minun piti kuvata tämä tuorein koruni näin pilvisellä, lumipyryisellä säällä, kun lisäksi huoneeseenkaan en saanut tarpeeksi luonnonvaloa. Toki kamerallamme (NIKON D5000) pystyisi ottamaan kelpoja lähikuvia hämärässäkin...mutta minä olen ollut laiska opettelemaan, pitäisiköhän panna viimeinkin toimeksi...?

Rannekoru "Frail Ruby" (eli Hentoinen Rubiini alias "Etana")

Jaa että miksikö toinen nimi on Etana. Kas mieheni sanoi, että sehän on ihan kuin etana, hänestä nuo Hill-Tribe hopeiset kukkariipukset muistuttivat pikaisesti katsoen etanan sarvia! Niinpä kai! Punaiset suloiset sileät ja pikkuruiset rubiinirondellit tein vaijeriin, magneettilukon lähellä on sileät vuorikristallikuutiot. Korun keskuksessa on kuviollisen hopeisen pantalangan pala, johon tein kolme reikää. Kaikkein keskimmällä oleva "riipus" on hopealenkki, johon laitoin koristeeksi 3mm:n hopearodellin. Näihin pieniin hopearondelleihin ihastuin totaalisesti ja näette niitä varmasti lisää seuraava(i)ssa korussa.Koru on todella siro ja kevyt, rubiinit hehkuvat hopean kanssa. Mutta kuvat ovat hieman pimeitä....

13 kommenttia:

 1. Oi hyvä tavaton kuinka kaunis, mitäs tähän nyt muuta voi sanoa :D

  VastaaPoista
 2. Voi kiitos Niina. Olen kokenut, että sekä vaijeria, että ketjua tms. yhdistämällä saa melko mielenkiintoisia koruja aikaan. Mutta ongelma tässä on se miten yhdistää ko. osat, käytän vaijerinsuojuksia. Mutta kukapas keksisi renkaan muotoisen v.suojuksen, ettei se erottuisi niin paljon, kuten nyk. hevosenkengänmuotoiset v.suojukset!

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana koru! Punaisen ja hopean ystävänä ihastuin tähän heti. Itsekin olen tehnyt vaijeri+ketju-tyyppisiä koruja ja tosiaan ne vaijerinsuojukset ovat ongelma. Mutta ei sitä varmaankaan muut edes huomaa kuin korun tekijä.

  VastaaPoista
 4. Kiitän Niinaa ja Helmisofiaa kommentista! Aivan ihanaa saada palautetta, se innostaa jatkamaan.

  VastaaPoista
 5. Korusi muistuttaa aikaisemmin näkemääni toisen tekijän korua. Voisit sanoa jos otat mallia.

  VastaaPoista
 6. En ole ottanut mallia kenenkään koruista, ihan omasta mielikuvituksesta tämän korun tein ja niistä materiaaleista joita minulla oli käytössä.
  "Anonyyminä" on tietysti helppo kirjoitella mielipiteitä, kun en tiedä kuka olet. Ainakin pahoitit mieleni, siinä olet kyllä oikeassa.

  VastaaPoista
 7. Frail Ruby on todella kaunis ja persoonallinen koru. En ole ikinä ennen nähnyt mitään samanlaista,vaikka kiertelen paljon katsomassa koruja sekä verkossa että kaupoissa.

  OLet todella lahjakas korujentekijä ja töissäsi on omaleimainen jälki.

  terveisin Ulriikka

  VastaaPoista
 8. Hei!

  Satuin lukemaan Ania's korut -blogista tästä kummallisesta yhteensattuma-muka-samanlaisesta korusta. Halusin vain sanoa, että mielestäni korusi on kaunis ja todellakin erilainen kuin Anian koru, pitää katsoa yksityiskohtia! Kummatkin ovat omanlaisiaan kauniita luomuksia. :)

  Pitääpä lukea blogiasi jatkossakin!

  VastaaPoista
 9. Kiitokset Ulriikalle ja Kuparikukalle. Täytyy vielä sanoa, että ainakin minun koruharrastukselta menisi pohja ja ilo pois, jos kopioisin suoraan toisten tekemiä koruja. Ei siinä olisi mitään mieltä, ei suunnittelun ja oivallusten iloa, varsinkin kun vielä paperillekin suunnitellun saa sitten ihan oikeasti koruksi tehtyä. Tämä on ainakin mun koruharastukseni ydin: Oman luomisen ilo.

  Olen tehnyt paljon tuollaisia "Frail Rubyn" kaltaisia koruja, joissa on useita elementtejä, aloin tehdä niitä jo koruharrastuksen alkuaikoina (v.2007)

  Katselen muiden korublogeja, saan vaikutteita, ihastun, ihailen ja saan ideoitakin. Moni koruharrastaja saa vaikutteita muiden koruista. Mutta plagiointi ei todellakaan minua kiinnosta. Enhän edes ole niin taitava kuin joku muu koruntekijä, en edes välttämättä osaisi samanlaista korua tehdä. Kuten @nia blogissaan viisaasti kertoi: "mielestäni inspiroituminen ja kopioiminen ovat kaksi eri asiaa".

  VastaaPoista
 10. Totuushan lienee, ettei Anonyymi tuolla yllä varmastikaan viitannut minun tekemääni koruun vaan ihan johonkin muuhun. Voi, kun olisi laittanut vaikka linkin helpottamaan pohdiskelua. Minä nyt vaan nostin käden ylös, kun "melkein tunsin piston sydämessäni".

  VastaaPoista
 11. Olen samaa mieltä, siitä siis, että aina syntyy väkisinkin jonkin muun korun kaltaisia koruja, ihan tahtomattaankin; ja aina se, mitä muiden blogeissa tai jossain muualla on nähnyt, vaikuttaa siihen, mitä itse tekee. Ei pitäisi ottaa liian vakavasti, vaikka jossain sattuisikin samankaltainen koru olemaan! Ei se ole keneltäkään pois! Ja sehän on vain hyvä asia jos inspiroituu jostain kauniiista! :)

  Hyvää kevättä!

  Nelli

  VastaaPoista
 12. Hei!
  minunkin piti tulla Anian blogin kautta katsomaan koruasi ja jos nyt oletetaan, että kyseessä olisi nyt se koru niin öööö, MISTÄ kohtaa plagioitu??
  Jos laittaa helmiä, hopeaa ja charmeja peräkkäin, onko se plagiointia?Sitten aika monen koru on plagioitu:D
  Kai sitä negaakin kommenttia voi blogiin laitta mutta minun henkilökohtainen mielipiteeni on, että mielipiteidensä takana pitää kyetä olla ihan nimellä sitä!
  Pikkusieluiset anonyymit hiiteen ja lisää kauniita koruja, ihan ite tehtyjä ja suunniteltuja, ei kopioituja, kiitos♥

  VastaaPoista
 13. Kiitokset @nialle, Nellille ja Marissalle. Viittan tuohon pitkään "puheenvuoroon" tuossa edellä, eli en blagioi kenenkään koruja.

  Anonyymin väite että plagioin, ei varmaan tarkoita tuota @nian korua, kuten hänkin kommentoi. Anonyymi voisi laittaa mulle sähköpostissa kuvan korusta jota tarkoittaa. Sitten voisin kertoa, olenko ko. korua koskaan nähnyt.

  Frail Rubyn synty lyhykäisyydessään: Minulla oli pitkään hillottuja pieniä rubiinirondelleja. Mietin mitä yhdistäisin niihin. Löysin pienen kuvioidun pantalangan pätkän, johon olin porannut kolme reikää. Ajattelin yhdistää ne ja hieman koristella palaa. Siitä se sitten syntyi ihan omasta päästä. Samantyylisiä koruja olen tehnyt aina.

  VastaaPoista