maanantai 24. tammikuuta 2011

Kaipauksia....lämpimään...(pieni matkakertomus)

Kiitos kaikille blogiani seuranneille. Huomasin, että edellinen postaukseni on lokakuulta. Hyvänen aika, miten se aika on kulunutkin. Syksy meni paljolti burmanpentusiani hoivatessa ja luovutellessani niitä uusiin koteihinsa. Sitten alkoi kuumeinen vaateporojekti: minulla ja miehelläni oli tiedossa jotain todella ihanaa, pitkä lomamatka kauas lämpimään, Thaimaahan, jossa emme olleet ikinä ennen käyneet. Huomasin, että minulta puuttui lomavaatteet melkein kokonaan; onneksi olen ompelutaitoinen, joten jo metrin kankaasta sai esim. mukavan hameen.

Ja matka alkoi pyryisenä ja sumuisena maanantaina 6.12.2010.
Kun olimme 7.12 matkaväsyneinä asettautuneet ekaan kohteeseemme TubKaek-rannalle, Krabille, oli sateista, pilvistä ja rannalla laskuvesi, joka paljasti ikävästi roskia ja muuta kamaa. Mutta jo parin päivän päästä saimme nauttia tällaisesta maisemasta:
TubKaekin kaunista rantaa.
AoNang oli lähin "kylä", jossa kävimme muutaman kerran. Eka hotellimme TubKaekissa sijaitsi niin syrjässä, että jo taksi maksoi aikalailla esim. AoNangiin AoNang oli mielestämme erittäin vilkas pikku kylä, josta löytyi kyllä mukavia ja edullisia ruokaravintoloita, mukavia putiikkeja jossa oli "mukava" tingata ostoksista. Mutta muutama kerta riiti meille; saimme tarpeeksemme melko pian kauppiaiden kutsuhuudoista, lisäksi ranta ei ollut kovin kummoinen verrattuna meidän hotellimme rantaan.
AoNangin kylää.
Näkymä hotellihuoneemme parvekkeelta.
Eräällä retkellä tutustuimme Krabin buddhalaismunkkeihin, jotka elivät luolastoissa. Ja kuten näkyy, päivä alkaa arkisilla askareilla.

Seuraava kohteemme oli KohMookin pieni saari. Saarelle pääsee Krabilta, AoNangista pikkubussilla Trangin kaupunkiin, (n.2 tuntia), josta moottoriveneellä n. 20 min matka saarelle. KohMook oli ehdottomasti matkamme helmi. Majoituimme bungaloviin Charlie Beach-rannalle, jossa merivesi oli kirkasta, hiekka valkoista ja jossa pystyi mainiosti snorklaamaan. Oli sinänsä kokemus aterioida paljasjaloin joka ilta meren rannalla, hotelli kattoi joka ilta rannalle. Kuvitelkaa; lämmin tumma ilta, tähtiä taivaalla, meri kohisee taustalla... Emme KohMookin viikon aikana kaivanneet mitään ostoksia yms, hotellin pieni MiniMart riitti mainiosti mehuvarastojen täydennykseen; pääasia oli nauttia uimisesta, auringonotosta, snorklailusta, melomisesta ja hyvästä ruuasta. Kerran kävimme katsastamassa Emerald-luolaston, laguunin, jonne pääsemiseksi oli uitava 80 metriä osin ihan pimeässä tunnelissa.
Näkymä bungalovistamme merelle KohMookin saarella.

Hotelli järjesti jouluaaton juhlat ruokineen ja esityksineen, saaren paikallisia asukkaita tuli myös ihmettelemään turistien touhuja.

Viimeinen kohteemme oli KhaoLak. Matkasimme taas moottoriveneellä Trangiin, josta pikkubussilla noin 3.5 tunnin matkan KhaoLakiin. Hotellimme sijaitsi mukavan kävelymatkan päässä keskustasta, joten iltaisin talsimme keskustaan illalliselle; ravintoloita oli runsaasti, samaten kauppoja. Hotellin lähellä sijaitseva yleinen uimaranta ei ollut kovin kummoinen, joten KhaoLakissa olimme jkv altaalla, vaikka emme kumpikaan ole mitään uima-allas ihmisiä.
Bhandari niminen hotellimme sijaitsi runsaskasvustoisen puutarhan keskellä, majoituimme tilavaan ja viihtyisään bungaloviin.
KhaoLakin kaupat, ravintolat yms. sijaisevat leveän tien molemmin puolin. Sekä KaoLakista pohjoiseen sekä etelään päin sijaisevat monet mielenkiintoiset nähtävyydet, kuten Tsunami-muistomerkki, merikilpikonnien suojelukohde, eläintarha, KhaoSokin luonnonpuisto yms. alueet. Kävimme muutamissa ja miehelleni ehdoton elämys oli laitesukeltaminen Similanin saarilla.

Merikilpikonnien suojelualueella näimme sekä näitä pieniä että vähän suurempia kilpikonnia.
Tässsä turisti yrittää syöttää kylläistä elefanttia...
Hotelli järjesti uudenvuoden aaton pirskeet ruokineen ja ohjelmineen allasalueella.
Sitten tuli kotiinlähdön aika, hyvästi kaunis huoneemme ja Thaimaa. Ehkä vielä tapaamme. Matkamme kesti kaiken kaikkiaan 4 ihanaa viikkoa.

1 kommentti:

  1. Mukavat matkakuvat, mitkä välittävät lomafiilikset mainiosti.
    t. Ulriikka

    VastaaPoista